Doce Pares Eskrima

Eskrima – ook bekent als Kali of Arnis – is een complete en veelzijdige vorm van Martial Arts, waarbij de nadruk vooral ligt op het gebruik van wapens zoals stokken (olisi).  Hierdoor worden reflexen, bewegingen, instinctieve reacties, snelheid en coördinatie verbeterd. Pas wanneer je de techniek met stok onder de knie hebt leer je hoe je de technieken zonder stok kunt toepassen. Om de wapens als een verlengstuk te maken van je lichaam moet je de behendigheid van de technieken goed onder de knie krijgen.

 

Jeet kune do

Bruce Lee ontwikkelde deze vechtkunst die letterlijk vertaald “weg van de onderscheppende vuist” betekent. Jeet kune do bestaat vanuit het principe dat vechten een manier is om jezelf uit te drukken. Je moet jezelf niet laten beperken door een stijl. Het zetten van een blok en het aanvallen kunnen één beweging zijn. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Dit samen zorgt ervoor dat het een zeer praktische vechtkunst is.

 

Knife training

Het mes is een ontzettend snel en effectief wapen. De beste verdediging is dan ook om er van weg te lopen. En het gevecht uit de weg te gaan. Als martial arts vorm en als sport kun je met mesvechten geweldig mooie technieken en drills tot uiting brengen.

Jun fan grappling | MMA

Jun fan grappling is ontwikkeld volgens de principes van Jeet kune do. Het is een dynamische en effectieve vorm van Grappling – Mixed Martial Arts, MMA die gebruik maakt van de energie van de tegenstander met geweldige lockflows als resultaat.

Pangamot

Op de Filippijnen leert men eerst te werken met wapens. Daarna gaat men over op Pangamot, ofwel het ongewapende gevecht – Filipijns straatvechten – betekent ‘totaalgevecht’, alles is toegestaan. Een zelfverdedigingssysteem waarbij je razendsnelle, straatgerichte combinaties traint.

Jeet kune do jeugd

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom op de les. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Tijdens de lessen voor kinderen is veel aandacht voor valbreken, uitwijkbewegingen, houtgrepen en houding. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de kinderen lekker bezig zijn met sport en bewegen. 

ABONNEMENTEN EN PRIJZEN

Wil je meer informatie over onze abonnement? Neem dan contact op via onderstaande knop