Ben jij klaar voor de next step? 

speciaal voor de ervaren martial arts liefhebber

Geldt dit voor jou? 

  • Ben jij een ervaren Martial Artist.
  • Geef jij misschien zelf les in Martial Arts
  • Wil jij je martial arts skills verbreden 
  • Vind jij persoonlijke ontwikkeling belangrijk
  • Heb jij een passie in het trainen met wapens? 
  • Heb je geen tijd om naast je eigen stijl een andere martial arts stijl te oefenen?
  • Vind je het belangrijk om te blijven trainen, en dat stilstaan achteruit gaan betekent? 

Dan is de Next step iets voor jou.

Bedoelt voor Martial arts liefhebbers die al ervaring hebben in andere martial arts stijlen en hun kennis willen verbreden op het gebied van weapon based systeem. Niet denken ik wil voorkomen dat hij kan stoten, maar denken ik schakel die hand uit want dan kan hij geen wapen meer vastpakken.


Dat is de gedachtegang in Filipino Martial Arts. Het vechten met wapen vraagt om een andere mindset, al zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen. En dat maakt FMA een perfecte blend met andere vormen van Martial Arts.

Wat krijg je? 

Persoonlijke ontwikkeling

Samenwerken met andere martial artists, martial arts leraren en Filipino Martial Arts liefhebbers. Kennis delen en van elkaar leren. Dat is het doel van deze next step.


Wanneer je deze principes snapt heb je een enorme set aan skills die je zelf verder kunt door ontwikkelen. De denkwijze vanuit een wapen en de flows maken het dynamisch en uniek. Kijk naar je eigen toegevoegde waarde.


Filipino Martial Arts academy

Als lid van onze Next step groep. Krijg je toegang tot de speciale omgeving op de Filipino Martial Arts academy MATCH sport.


Hier vind je niet alleen onze online community, waar je met elkaar in contact kunt komen, kennis kunt delen en de mogelijkheid hebt om vragen te stellen. Je vindt hier ook de opnames van eerdere terugkomdagen. Zo is blijft alle kennis direct toegankelijk. 

Terugkomdagen

4 keer per jaar organiseren we een terugkomdag. Daar behandelen we verschillende thema's. Met als doel de principes te leren van een weapon based system.  


Het belangrijkste verschil tussen Filipino Martial arts en andere Martial Arts stijlen is dat je leert denken vanuit een wapen. Neem jij de next step?  

Over ons

We gebruiken onze ervaring om samen te groeien

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliquat enim ad minim veniam.


Quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliquat enim a2d minim veniam  voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur  voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Ervaringen

next step leden

Ik heb de train de trainer eskrima gevolgd bij MATCH. Deze opleiding is op locatie, maar ook online te volgen. Ik heb vanwege mijn werk en afstand voor het laatste gekozen. Ik kan alleen maar vol lof zijn. Voordat ik startte heb ik telefonisch contact gehad met Marcel en Esther. Hun enthousiasme sloeg direct over op mij en heeft mij dus erg gemotiveerd. De online lessen zijn gedetailleerd en gestructureerd. Er zit een rode lijn in alle lessen van bijvoorbeeld stok, naar dubbelstok, espada y daga en naar empty hand.

De lessen worden geleidelijk aangeboden, zodat je je goed kan richten op bepaalde onderdelen en daarvoor de tijd kan nemen. Ik heb filmpjes van mijn ontwikkeling gestuurd en kreeg daar feedback op. Marcel en Esther hebben zelf ook filmpjes opgenomen om het voor te doen en uitleg te geven. Daarnaast is er ook nog een Q&A, waar ik en andere (oud) deelnemers aan deel hebben genomen. Op deze manier kon je lessen bespreken en bijvoorbeeld ook waar je tegen aanliep. Ik ben er trots op dat ik het heb afgerond en erg dankbaar hoe Marcel en Esther mij begeleidt hebben. Ik denk ook dat het enthousiasme van mij en van hen een versterkende werking had op elkaar. Het smaakt ook naar meer

Martijn van Oostrum

Deelnemer Next step

Zoals vele andere ben ik begonnen met Judo in 1989. De daarop volgende jaren heb ik nog diverse andere vechtsporten beoefend zoals Jiujitsu en o.a. Hapkido.

Toen ik het advies van de arts kreeg om geen contactsport meer te doen door een chronische slijmvlies ziekte. Stortte mijn wereld even in… moest ik echt mijn passie die ik al meer dan 30 jaar heb zomaar opgeven?


NU heb ik een Sportschool, geef ik les en train ik meer dan ooit tevoren!! Het bewegen houd mijn gewrichten soepel en mijn spieren sterk. Ik heb plezier in het sporten en voel me top! Ik zou bijna zeggen “It’s Amazing ”! Daarbij is het trainen met stokken enzo gewoon supergaaf! Iedereen kan een actieheld worden.. 


Dit was nooit gebeurd zonder de bijzondere inzet van mijn huidige mentor en hoofd vertegenwoordiger van het Doce Pares Eskrima Nederland, Master Marcel van Dongen, die niet alleen een groot voorbeeld is in deze stijl maar ook als mens een geweldige persoonlijkheid heeft!

Sofian Stoffels

Deelnemer next step - INSTRUCTEUR MATCH Dongen

Het is alweer even geleden, maar in 2021 kwam ik in contact met MATCH omdat ik me meer wilde verdiepen in FMA. Gebeld met Marcel, onze ideeën over JKD en andere martial arts uitgewisseld en ik was enthousiast.


Van mensen om me heen had ik ook al gehoord dat ik wel goed zou zitten bij hem.


Zodoende halverwege het jaar daar begonnen met de "Basic Pangamot Instructor" opleiding! Op zondagen in alle vroegte naar Waalwijk om in een klein zaaltje te trainen met een club toffe mensen.


Ik ben onwijs blij daaraan mee gedaan te hebben! Dank aan Marcel, en mijn vaste trainingspartner gedurende de opleiding 

Pim van Die

Deelnemer Next step

approach

Discover how we make a difference with your company

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliquat enim ad minim veniam.

Quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

post list

Case Studies

We’d love to talk about what matters to you.