april 29

Battle of Mactan

O wat errug!! Hier baal ik van. 27 april was namelijk een gedenkwaardige dag in de Filipijnen, en daarbij ook voor onze prachtige sport Eskrima. (kali, arnis)

500 jarig jubileum
Het was gisteren 500 jaar geleden dat de Slag bij Mactan werd gevochten. Hier vochten de Filipijnen gewapend met zwaarden en stokken tegen de Spaanse invallers. De ontdekkingsreiziger Magellaan die namens de Spanjaarden de eerste reis rond de wereld maakte en zo in de Filipijnen uitkwam, onderschatte de kracht en de felheid van Lapu lapu en zijn mannen sterk en verloor zijn leven tijdens deze heftige strijd op 27 april 1521. De Spaanse krijgers met moderne pantsers en wapens werden verslagen door de primitieve wapens zoals door vuur geharde stokken, pijlen, stenen en speren van de Filipijnen.

Toen de Spanjaarden de controle over het land kregen, verboden ze het beoefenen van de krijgskunst eskrima omdat ze bang waren dat de Filippino’s zich later tegen hen zouden keren en hun vaardigheden in de kunst zouden gebruiken.
Het is toch geweldig dat Filipino Martial Arts zo’n rijke geschiedenis kent. Ik vind het dan ook een enorme eer dat ik deze prachtige vechtkunst namens Diony Canete, grondlegger van de Filipino Martial Arts stijl Doce Pares, hier in Nederland mag vertegenwoordigen. Daarom maak ik van de gelegenheid gebruik om 500 jaar en 1 dag later alsnog stil te staan bij deze bijzondere gebeurtenis. En wie feest viert trakteert.

Als vertegenwoordiger van het Doce Pares Eskrima hier in Nederland wil ik natuurlijk zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze dynamische en veelzijdige vorm van Martial Arts. Daarom hebben we tot en met 5 mei een speciaal aanbod.

Ontdek de kracht van Filipino Martial Arts.

Wil jij kennis maken met deze veelzijdige sport, of ben jij die filipino martial arts liefhebber die al meer dan een jaar geen mogelijkheid heeft om zijn favoriete sport te beoefenen, dan is dit je kans. Maak gebruik deze unieke aanbieding.
– Ontdek hoe jij technieken vertaalt met stok, naar mes, karambit, pocketstick, of lege hand.

Let op, ben er snel bij, deze tijdelijke actie geldt maar tot en met 5 mei. De dag waar ook wij onze vrijheid vieren!


Tags

alternatieve wapens, Arnis, Doce Pares, Eskrima, Filipino martial arts, Kali, karambit, Pocketstick, Stok


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}