mei 20

De redding van het sporten

0  comments

Een samenwerking tussen MATCH en Nihon Sport

Tijdsbesparing! Dat is de voornaamste reden dat de grounddummy is ontstaan. Train waar je maar wil, wanneer je maar wil en zonder afhankelijk te zijn van een partner. Dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Door gebruik te maken van deze grounddummy kan het! En hij klaagt niet! Zo kun je makkelijk je technieken meerdere keren proberen zonder dat iemand er wat van zegt. De dummy is gemaakt op basis van een workout waarbij je werkt aan je kracht, conditie en grondwerk technieken. Het is belangrijk dat je alle vrijheid hebt om je goed te kunnen bewegen op de dummy. Dat je makkelijk in een flow van de ene positie in de andere over kan gaan.

Creatief, dat moesten we het afgelopen jaar wel zijn om zinvolle Martial Arts lessen aan te kunnen blijven aanbieden! En nog zijn we er niet. We kunnen nog steeds niet trainen op de manier zoals we willen, want contact maken zit er nog niet in. Dus tijdens de lessen grappling, Jeet kune do en eskrima zijn we nog altijd aangewezen op single practice trainingen. Een redelijke uitdaging dus als je je grond skills wil trainen.

Blessures liggen op de loer

Als je een jaar eigenlijk je grondtechnieken niet kunt oefenen dan merk je dat het allemaal niet meer zo soepel gaat. Je wordt langzaam steeds stijver en de bewegingen gaan minder makkelijk. Je staat er misschien niet bij stil, maar de kans op blessures wordt hierdoor ook groter. Beetje jammer van al die jaren training.

Volwaardige groepsles, vanuit huis

De dummy was voor een redding voor mijn lessen in deze moeilijke periode. Door middel van de dummy kon ik een volwaardige training op afstand geven en hoefde ik dus geen contact te maken. Ook toen de sportscholen in de lockdown gesloten werden konden mijn lessen gewoon online doorgaan!

Al jaren was ik op zoek naar een dummy waar ik goed op kon trainen, maar steeds stuitte ik op problemen. De ene was te dik, de andere te rond of het was onmogelijk om hem hier te krijgen. Zo ontstond het idee om er zelf een te ontwikkelen en zo ontstond de samenwerking met Nihon Sport. Na anderhalf jaar finetunen van belangrijke details, zoals de romp, borst en armen.

Om er voor te zorgen dat iedereen direct aan de slag kan met trainen, hebben we een speciaal online trainingsprogramma ontwikkeld dat je bij je dummy krijgt. Waardoor je op ieder moment kunt trainen, waar en wanneer het jouw uitkomt. Vervolgens kun je ook je eigen technieken ontwikkelen die je weer aan je lessen toe kunt voegen.  Dit alles maakt de grond dummy in mijn ogen de perfecte aanvulling op alle martial arts lessen zoals MMA, judo, grappling en Krav maga, maar ook voor personal trainingen.

Groepslessen in de zaal

Vanaf deze week mogen we weer in de zaal trainen, geweldig! Wat heb ik hier naar uitgekeken. Natuurlijk mogen we nog geen contact maar gelukkig kunnen we weer gezamenlijk aan de slag. Ennuh dat contact maken… daar gebruiken we gewoon de dummy voor.


Tags

Arnis, Doce Pares, Doce Pares eskrima, Eskrima, Filipino martial arts, Grappling, Jeet kune do, jun fan grappling, Kali, Knife, martial arts, mma, Panantukan, Pangamot


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}