juli 25

Examens Jeet kune do, de jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst! Wat ons betreft zijn ze goed op weg. Tijdens corona mochten de ouders van onze kanjers niet komen kijken tijdens de lessen. Dit hebben we stiekem vol gehouden de afgelopen periode. Dit zorgde ervoor dat niemand wist waar we aan gewerkt hadden en dat konden we met zijn allen mooi laten zien tijdens het speciale demo examen. En wat hebben ze het goed gedaan.

Demo examen

Het belangrijkste doel van de examens was te laten zien wat deze kanjers allemaal hadden geleerd. Hoe zij zich de afgelopen tijd hadden ontwikkeld en persoonlijk waren gegroeid. Een ander belangrijk onderdeel was dat zij zelf lieten zien waar hun grenzen lagen. Het onderwerp grenzen aangeven was de afgelopen periode (en nu nog steeds) een hot topic. Logisch, want je grenzen aangeven is ook moeilijk. 

Grenzen aangeven

Grenzen aangeven betekent dat je durft te zeggen wanneer iemand te veel van je verlangt, dingen vraagt die je niet wilt en tegen jezelf zegt dat het mooi genoeg is zo.

Wanneer jij zelf duidelijk je grenzen aan kunt geven dan maakt dit je weerbaarder en sterker. Wij als leraren zijn er om je te helpen opzoeken waar de grens ligt en zo het beste uit je te halen.  

Grenzen zijn persoonlijk. Alleen jijzelf kan aangeven wanneer het genoeg is. Een ander kan wel helpen om de grens mee op te zoeken en je motiveren om het beste uit jezelf te halen. 

Het beste uit jezelf halen

Een heel verhaal en dat allemaal naar aanleiding van het demo examen van onze jeugdleden. Het ene kind durft van nature meer dan de ander. Ook zijn er kinderen die snel overprikkeld raken, of motorisch alleen al een uitdaging hebben. Hoe gaaf is het dan om te zien dat alle kinderen vol trots aan alle ouders lieten zien wat ze de afgelopen periode hebben gedaan en daarbij echt het beste uit zichzelf haalden. Dan kunnen wij als leraren toch alleen maar ontzettend trots zijn. 

Kennismaken

De examens zitten erop. Mooi moment om te genieten van een welverdiende zomervakantie. Vanaf zaterdag 10 september beginnen de lessen Jeet kune do voor de jeugd tot 14 jaar weer. Natuurlijk ben je vanaf dat moment ook van harte welkom om kennis te komen maken met onze club en de lessen. Wil je meer weten, of wil je jezelf aanmelden voor een proefles, neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar marcel.match@outlook.com

Dave Zegelink bedankt voor de foto's Een overzicht van alle foto's vind je op de online Filipino Martial Arts academy Matchsport


Tags

Arnis, Eskrima, Filipino martial arts, Jeet kune do, Kali, Knife, martial arts, Panantukan, Pangamot


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}