mei 17

Filipino Boxing seminar

0  comments

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. De Filipino Boxing seminar van Marcel van Dongen en David Bertrand. Dit is het lege hand gedeelte binnen Filipino Martial Arts, ook wel mano mano genoemd.

Filipino Martial Arts

Hoewel alle Filipijnse kunsten gebaseerd zijn op dezelfde basisbewegingen, had vroeger bijna elk dorp een leraar wiens persoonlijke 'stijl' hij de kinderen in dat dorp leerde, en zoals je kon verwachten, hadden ze allemaal variaties en bloeit ze uniek naar die “Stijl”. Vóór de Spaans-Amerikaanse oorlog waren er letterlijk duizenden stijlen op de eilanden.

Zo is David Bertrand instructeur in Inosanto kali en is directe leerling van Dan Inosanto. Marcel van Dongen is vertegenwoordig van het Doce Pares multistyle systeem in Nederland en is een leerling van de oprichter Dionisio Diony Canete.

Filipino Martial Arts is de overkoepelende term voor verschillende disciplines en afhankelijk van de regio staan zij bekend onder een andere naam. Zo staat Filipino Boxing ook bekend als Pangamot, Panantukan of Silat. Maar uiteindelijk verwijst het allemaal naar een art; Filipino Martial Arts.

Goed voor zelfverdeding

Voor het eerst deelden de heren hun kennis over het Filipijns boksen of te wel, Panantukan, Silat of Pangamot. Deze kunsten staan bekend als technisch rijk en efficiënt voor zelfverdediging.

Niet te geloven dat we al weer een week verder zijn. Vorige week rond deze tijd waren we volle bak aan het trainen tijdens de Filipino Boxing seminar. Wat was dat geweldig. We hebben genoten van alle mensen en de sfeer die er hing. Het smaakte naar meer.

Maar gelukkig hebben we de foto's nog en die willen we graag met jullie delen. Hieronder zie je een kleine selectie, maar wees gerust er is meer. Bekijk alle foto's op deze pagina >> 

Ondertussen zijn wij druk bezig met het verwerken van alle video beelden. Zodra deze beschikbaar zijn laten we dit natuurlijk zo snel mogelijk aan jullie weten. Zo beleef je de hele seminar natuurlijk weer gewoon opnieuw.


Tags

Dan inosanto, David Bertrand, Diony Canete, Jeet kune do, Panantukan, Pangamot, Pangamut, Silat


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}