september 16

Filipino Martial Arts en Koryukan karate een goede MATCH

Het nieuwe seizoen begint super! Afgelopen 13 september waren wij te gast bij Koryu Uchinadi – Karate in de Koryukan Fight Factory. Het is altijd leuk wanneer je wordt uitgenodigd om ergens een seminar te geven. Super om te zien hoe deze Martial Artists de moeite namen om uit hun comfort zone te stapten om kennis te maken met Filipino Martial Arts. Niet denken ik wil voorkomen dat hij kan stoten, maar denken ik schakel die hand uit want dan kan hij geen wapen meer vastpakken. Dat is de gedachtegang in Filipino Martial Arts. Het vechten met wapen vraagt om een andere mindset, maar al snel ontdekten de Kickboxers en de karateka’s dat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen. En dat FMA een perfecte blend is met andere vormen van Martial Arts.


Ruud Moeskops – Shidoin
Koryu Uchinadi

Pow! Brotherhood in Martial Arts! Vriend van de Dojo Guro Marcel van Dongen gaf een boost aan ons nieuwe trainingsjaar door een gastles Filipino Martial Arts (FMA) te verzorgen. Spelend met stok, mes en ongewapend trok Marcel de Kick-Boksers en Karateka’s uit hun vertrouwde mindset en “spelletje”. Uiteindelijk blijft het origami met mensen en zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen. Een prachtige “Blend” van martials arts: smaakt naar meer!Marcel bedankt, tot de volgende keer en tot je seminar op 10 oktober waar onze dojo zeker vertegenwoordigd gaat zijn.

— Ruud Moeskops – Koryu Uchinadi

Wil jij ook kennis maken met Filipino Martial Arts en de principes van een op wapens gebaseerd systeem begrijpen? Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden om deze dynamische vorm van martial arts aan je persoonlijke skillset toe te voegen neem dan contact op met: marcel.match@outlook.com.


Tags

Doce Pares, Eskrima, Filipino martial arts, Kali, M.A.T.C.H. Waalwijk, Marcel van Dongen, seminar