juli 11

Het belang van skills

0  comments

Uit een reflex til je een hand op en houdt daarmee een bal tegen die op je af komt. Je kan eigenlijk niet eens echt zeggen dat je de bal aan zag komen. Je dacht er niet over na. Je reageert instinctief door je hand op te tillen en je hoofd te beschermen.

Een instinctieve reactie

Met deze reactie zorg jij ervoor dat je veilig bent. Het is maar een klein voorbeeld, maar dit soort situaties gebeuren dagelijks. Allemaal instinctieve reacties waar je niet over na hoeft te denken. Gelukkig maar, want er is simpelweg vaak geen tijd om na te denken. Dit geldt ook voor situaties waarin jij jezelf moet verdedigen. Er is geen tijd om na te denken wat je het beste kunt doen. Het is op zo’n moment belangrijk dat je instinctief kunt reageren.

Spiergeheugen

Een instinctieve reactie creeer je door jezelf skills eigen te maken. Dit doe je door ze te trainen en te blijven herhalen. Zo komen ze in spiergeheugen terecht, waarmee je een reflex ontwikkelt waar jij niet over na hoeft te denken op het moment dat het er op aan komt. De perfecte manier om je spiergeheugen te trainen is door oefeningen te herhalen. Dit kun je op verschillende manieren doen. 

Trainen zoals dat bij jouw past

Iedereen is anders en iedereen leert ook op een andere manier. Daarom bieden wij verschillende lessen en trainingsmogelijkheden.

Train je graag in een groep, een smallgroup, samen met je partner of past een privé training misschien meer bij jouw. 

Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je voor een training kiest die bij jouw past en dat de oefeningen blijft herhalen. Alleen dan ontwikkel je een een reflex, een automatisme, iets waar je als het erop aan komt niet over na hoeft te denken.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.


Tags

Arnis, Doce Pares, Doce Pares eskrima, Eskrima, Filipino martial arts, Grappling, Jeet kune do, jun fan grappling, Kali, Knife, martial arts, mma, Panantukan, Pangamot


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}