oktober 31

Knives Can’t Lie

0  comments

Het mes is een onvoorspelbaar, snel en gevaarlijk wapen. Want knives can't lie. Alles wat je raakt met een mes levert schade op. Een mes aanval hoef je niet eens aan te zien komen. 

De beste verdediging tegen een mes is het voorkomen van een gevecht. Heel mooi gezegd, maar wat als je de keuze niet hebt?

In de eerste plaats is het belangrijk om altijd een wapen te verwachten. Ook al zie je er geen. Dit is de gedachtegang vanuit Eskrima (Filipino Martial arts).

Maar wat als iemand voor je staat en dreigt om je aan te vallen met een mes? Wat doe je dan? Wat als je niet weg kunt komen? Dan is het veiliger om vaardigheden te kennen waarmee je een kans maakt om jezelf te verweren, dan om niet te weten wat je moet doen. Om deze reden is het belangrijk om de mogelijkheden en onmogelijkheden van het wapen te kennen en om er mee om te leren gaan. En hoe leer je dat beter dan door jezelf mes skills aan te leren?

Niet alleen omdat je dan ervaart hoe belangrijk het is om snel te reageren en om je bewapende tegenstander zo snel mogelijk te overmeesteren. Het trainen met messen is verschrikkelijk goed voor je body movement en het ontwikkelen van scherpe reflexen, de juiste timing en afstand. Een stoot of trap kun je in veel gevallen nog incasseren, maar een messteek…

Wanneer je de technieken en principes van het trainen met een wapen snapt zijn deze eenvoudig te vertalen naar alternatieve wapens zoals een pocketstick (kobutan) of hulpmiddelen zoals een zaklamp, een mascara of zelfs lege hand. Het ongewapende onderdeel binnen Filipino Martial arts wordt pangamot, panantukan of dirty boxing genoemd. 

Knife seminar

Wil jij vaardigheden en reflexen ontwikkelen waarmee je de mogelijkheden en onmogelijkheden van het mes ontdekt? Wil jij je timing en distance verbeteren door te trainen met dit razendsnelle wapen? En tegelijkertijd hele vette technieken leren.

Meld je dan aan voor de seminar, knives can’t lie die ik samen met Ruud Metsemakers van Act (armed combat and tactics) organiseer.

In 4 uur tijd laten we je de mogelijkheden en onmogelijkheden zien van het mes en geven wij je handvatten die je kunt gebruiken in verschillende situaties. Tags

Knife defence


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}