Train je skills

Uit een reflex til je een hand op en houdt daarmee een bal tegen die op je af komt. Je kan eigenlijk niet eens echt zeggen dat je de bal aan zag komen. Je dacht er niet over na. Je reageert instinctief door je hand op te tillen en je hoofd te beschermen. Met deze reactie zorg jij ervoor dat je veilig bent. Het is maar een klein voorbeeld, maar dit soort situaties gebeuren dagelijks. Allemaal instinctieve reacties waar je niet over na hoeft te denken. Gelukkig maar, want er is simpelweg vaak geen tijd om na te denken. Dit geldt ook voor situaties waarin jij jezelf moet verdedigen. Er is geen tijd om na te denken wat je het beste kunt doen. Het is op zo’n moment belangrijk dat je instinctief kunt reageren.

De beste manier om je spiergeheugen te trainen is door jezelf skills eigen te maken. De perfecte manier om je spiergeheugen te trainen is door oefeningen te herhalen.


Train waar en wanneer je wil,

op een manier die bij jouw past

Iedereen is anders en iedereen leert ook op een andere manier. Daarom bieden wij verschillende lessen en trainingsmogelijkheden. Train je graag in een groep, een smallgroup of past een prive training misschien meer bij jouw. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je de trainingen blijft herhalen, want alleen dan ontwikkel je een een reflex, een automatisme, iets waar je als het erop aan komt niet over na hoeft te denken.

Doce Pares Eskrima

Eskrima – ook bekent als Kali of Arnis – is een complete en veelzijdige vorm van Martial Arts, waarbij de nadruk vooral ligt op het gebruik van wapens zoals stokken (olisi).  Hierdoor worden reflexen, bewegingen, instinctieve reacties, snelheid en coördinatie verbeterd. Pas wanneer je de techniek met stok onder de knie hebt leer je hoe je de technieken zonder stok kunt toepassen. Om de wapens als een verlengstuk te maken van je lichaam moet je de behendigheid van de technieken goed onder de knie krijgen.

 

Jeet kune do

Bruce Lee ontwikkelde deze vechtkunst die letterlijk vertaald “weg van de onderscheppende vuist” betekent. Jeet kune do bestaat vanuit het principe dat vechten een manier is om jezelf uit te drukken. Je moet jezelf niet laten beperken door een stijl. Het zetten van een blok en het aanvallen kunnen één beweging zijn. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Dit samen zorgt ervoor dat het een zeer praktische vechtkunst is.

 

Knife training

Het mes is een ontzettend snel en effectief wapen. De beste verdediging is dan ook om er van weg te lopen. En het gevecht uit de weg te gaan. Als martial arts vorm en als sport kun je met mesvechten geweldig mooie technieken en drills tot uiting brengen.

Jun fan grappling | MMA

Jun fan grappling is ontwikkeld volgens de principes van Jeet kune do. Het is een dynamische en effectieve vorm van Grappling – Mixed Martial Arts, MMA die gebruik maakt van de energie van de tegenstander met geweldige lockflows als resultaat.

Pangamot

Op de Filippijnen leert men eerst te werken met wapens. Daarna gaat men over op Pangamot, ofwel het ongewapende gevecht – Filipijns straatvechten – betekent ‘totaalgevecht’, alles is toegestaan. Een zelfverdedigingssysteem waarbij je razendsnelle, straatgerichte combinaties traint.

Jeet kune do jeugd

Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom op de les. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Tijdens de lessen voor kinderen is veel aandacht voor valbreken, uitwijkbewegingen, houtgrepen en houding. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de kinderen lekker bezig zijn met sport en bewegen. 

ABONNEMENTEN EN PRIJZEN

Bekijk onze abonnementen