Meedoen is altijd leuker. Alleen zo ontdek je of een sport echt bij je past. Daarom ben je van harte welkom voor een proefles op een van ons trainingsdagen en lokaties. 

Train waar en wanneer je wil, op een manier die bij jouw past

Iedereen is anders en iedereen leert ook op een andere manier. Daarom bieden wij verschillende lessen en trainingsmogelijkheden. Train je graag in een groep, een smallgroup, je partner of past een prive training misschien meer bij jouw. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je de trainingen blijft herhalen, want alleen dan ontwikkel je een een reflex, een automatisme, iets waar je als het erop aan komt niet over na hoeft te denken. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Trainingen

Eskrima door Marcel van Dongen en Esther van Dongen

Doce Pares Eskrima | Kali | Arnis

Ook bekent als Kali of Arnis – is een complete en veelzijdige vorm van Martial Arts, waarbij de nadruk vooral ligt op het gebruik van wapens zoals stokken (olisi). Hierdoor worden reflexen, bewegingen, instinctieve reacties, snelheid en coördinatie verbeterd. Pas wanneer je de techniek met stok onder de knie hebt leer je hoe je de technieken zonder stok kunt toepassen. Om de wapens als een verlengstuk te maken van je lichaam moet je de behendigheid van de technieken goed onder de knie krijgen.

Pangamot | Dirty boxing

Op de Filippijnen leert men eerst te werken met wapens. Daarna gaat men over op Pangamot, ofwel het ongewapende gevecht – Filipijns straatvechten – betekent ‘totaalgevecht’, alles is toegestaan. Een zelfverdedigingssysteem waarbij je razendsnelle, straatgerichte combinaties traint. Afhankelijk van de regio waarin het wordt gegeven staat het pangamot ook bekend als panantukan of silat. 

Knife training

Verwacht altijd een wapen, ook al zie je er geen. Dat is de belangrijkste gedachte gang bij een weaponbased  system. Het mes is een ontzettend snel en effectief wapen. De beste verdediging is dan ook om er van weg te lopen. En het gevecht uit de weg te gaan. Als martial arts vorm en als sport kun je met mesvechten geweldig mooie technieken en drills tot uiting brengen. Wat er voor zorgt dat je steeds sneller beweegt. 

Jeet kune do

Bruce Lee ontwikkelde deze vechtkunst die letterlijk vertaald “weg van de onderscheppende vuist” betekent. Jeet kune do bestaat vanuit het principe dat vechten een manier is om jezelf uit te drukken. Je moet jezelf niet laten beperken door een stijl. Het zetten van een blok en het aanvallen kunnen één beweging zijn. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Dit samen zorgt ervoor dat het een zeer praktische vechtkunst is.

Dumog |Jun fan grappling | MMA

Dumog betekent Filipijns worstelen en Jun fan grappling is ontwikkeld volgens de principes van Jeet kune do. Het is een dynamische en effectieve vorm van Grappling – Mixed Martial Arts, MMA die gebruik maakt van de energie van de tegenstander met geweldige lockflows als resultaat.

Jeet kune do jeugd

Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom op de les. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Tijdens de lessen voor kinderen is veel aandacht voor valbreken, uitwijkbewegingen, houtgrepen en houding. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de kinderen lekker bezig zijn met sport en bewegen. 

Zaterdagochtend Wijnruitstraat 196 Waalwijk

9.30 - 10.15 Jeet kune do (jeugd tot 14)

10.15 - 11.15 Eskrima

11.15 - 12.15 Jeet kune do

Dinsdagavond Kastanjestraat 26 Dongen

19.00 - 20.00 Eskrima

Woensdagavond Meersenstraat Tilburg (Reeshof)

19.30 - 21.30 Eskrima - Pangamot - Knife

Vrijdagavond Wijnruitstraat 196 Waalwijk

19.00 - 21.00 Knife - Jun fan grappling

Events, Lessen, Nieuws, Opleidingen, Seminar, Train de trainer, WEKAF

Don’t miss our training week

Dutch text english text Mis onze training week nietDe Europese kampioenschappen zijn [...]

Grappling, Nieuws, Seminar

Seminar Eerste Judoclub Kaatsheuvel

Vaardigheden waar je je hele leven profijt van hebtAfgelopen zondag mocht ik [...]

eskrima, Nieuws, Seminar

DOCE PARES Grandmaster Seminar

DOCE PARES European tour This year we celebrate DOCE PARES's 90th anniversary. A [...]