Lessen

Een les vechtsport in Waalwijk

Wil je een les vechtsport beoefenen in Waalwijk? MATCH biedt een breed scala aan vechtsporttrainingen in of rondom Waalwijk, waardoor er gegarandeerd een vechtsportles is die bij jou past. Meedoen aan een les vechtsport is altijd leuker, en zo ontdek je of een vechtsport echt bij je past. Daarom ben je van harte welkom voor een proefles op een van onze trainingsdagen en locaties.

Train in een vechtsportles waar en wanneer je wilt

Bij MATCH begrijpen we dat iedereen anders is en ook op een andere manier leert. Daarom bieden wij een verscheidenheid aan vechtsporttrainingen en trainingsmogelijkheden. Of je nu in een groep wilt trainen, een smallgroup verkiest, met je partner wilt sporten of een privétraining meer bij jou past. In elke vechtsportles bij MATCH staat centraal dat je de trainingen blijft herhalen, want alleen dan ontwikkel je een reflex, een automatisme, iets waar je als het erop aankomt niet over na hoeft te denken.

Onze vechtsportlessen

Bij MATCH zijn onze vechtsportlessen divers. In een les vechtsport leer je de technieken met en zonder wapens, wat bijdraagt aan je reflexen en coördinatie of je leert zelfverdedigingstechnieken. Een klein impressie van onze vechtsportlessen zijn:

Eskrima door Marcel van Dongen en Esther van Dongen

Doce Pares Eskrima | Kali | Arnis

Eskrima staat ook bekend als Kali of Arnis – is een complete en veelzijdige vorm van Martial Arts, waarbij de nadruk vooral ligt op het gebruik van wapens zoals stokken (olisi). Hierdoor worden reflexen, bewegingen, instinctieve reacties, snelheid en coördinatie verbeterd. Pas wanneer je de techniek met stok onder de knie hebt leer je hoe je de technieken zonder stok kunt toepassen. Om de wapens als een verlengstuk te maken van je lichaam moet je de behendigheid van de technieken goed onder de knie krijgen.

Pangamot | Dirty boxing

Op de Filippijnen leert men eerst te werken met wapens. Daarna gaat men over op Pangamot, ofwel het ongewapende gevecht – Filipijns straatvechten – betekent ‘totaalgevecht’, alles is toegestaan. Een zelfverdedigingssysteem waarbij je razendsnelle, straatgerichte combinaties traint. Afhankelijk van de regio waarin het wordt gegeven staat het pangamot ook bekend als panantukan of silat.

Knife training

Verwacht altijd een wapen, ook al zie je er geen. Dat is de belangrijkste gedachte gang bij een weaponbased system. Het mes is een ontzettend snel en effectief wapen. De beste verdediging is dan ook om er van weg te lopen. En het gevecht uit de weg te gaan. Als martial arts vorm en als sport kun je met knife training geweldig mooie technieken en drills tot uiting brengen. Wat er voor zorgt dat je steeds sneller beweegt.

Jeet kune do

Bruce Lee ontwikkelde deze vechtkunst die letterlijk vertaald “weg van de onderscheppende vuist” betekent. Jeet kune do bestaat vanuit het principe dat vechten een manier is om jezelf uit te drukken. Je moet jezelf niet laten beperken door een stijl. Het zetten van een blok en het aanvallen kunnen één beweging zijn. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Dit samen zorgt ervoor dat het een zeer praktische vechtkunst is.

Dumog |Jun fan grappling | MMA

Dumog betekent Filipijns worstelen en Jun fan grappling is ontwikkeld volgens de principes van Jeet kune do. Het is een dynamische en effectieve vorm van Grappling – Mixed Martial Arts, MMA die gebruik maakt van de energie van de tegenstander met geweldige lockflows als resultaat.

Jeet kune do jeugd

Kinderen vanaf 9 jaar zijn welkom op de les. Jeet Kune Do is geen stijl zoals andere vechtkunsten dit zijn, er zijn geen vaste regels en geen vormen, JKD is ongebonden en vrij. Tijdens de lessen voor kinderen is veel aandacht voor valbreken, uitwijkbewegingen, houtgrepen en houding. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de kinderen lekker bezig zijn met sport en bewegen.

Zaterdagochtend Wijnruitstraat 196 Waalwijk

10.00 - 11.00 Eskrima

11.00 - 12.00 Jeet kune do

Dinsdagavond Kastanjestraat 26 Dongen

19.00 - 20.00 Eskrima

Woensdagavond Meersenstraat Tilburg (Reeshof)

19.30 - 21.30 Eskrima - Pangamot - Knife

Vrijdagavond Wijnruitstraat 196 Waalwijk

19.00 - 21.00 Knife - Jun fan grappling

Ontdek welke vechtsport er bij jou past!

Ben je klaar om te beginnen met een les vechtsport? Meld je dan aan voor een proefles of training bij MATCH. Word onderdeel van onze gezellige vereniging en ervaar zelf de voordelen van onze vechtsportlessen. Neem contact met ons via marcel.match@outlook.com of +31(0)6 487 54 215 op om je aan te melden voor een les vechtsport in Waalwijk. We zien je graag bij MATCH!

eskrima, Nieuws, WEKAF

FMA Talks Podcast – Ons verhaal

Hoe is jouw passie voor Filipino Martial Arts ontstaan? Waarom is het

Grappling, Nieuws, Seminar

Seminar Eerste Judoclub Kaatsheuvel

Vaardigheden waar je je hele leven profijt van hebtAfgelopen zondag mocht ik

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page