Train de trainer opleidingen

denken vanuit een wapen vraagt om een andere mindset

Speciale opleidingen voor ervaren Martial arts liefhebbers die hun kennis willen verbreden op het gebied van weapon based systeem of al een vorm van Filipino martial arts beoefenen.

Ontdek de kracht van filipino martial arts

Denk altijd vanuit een wapen. Ook al zie je er geen, verwacht altijd een wapen. Dat is de gedachtegang in Filipino Martial Arts. Het vechten met wapen vraagt om een andere mindset, al zijn de overeenkomsten met andere vormen van Martial arts groter dan de verschillen. Dat maakt dat FMA perfect blend met andere vormen van Martial Arts.

Om deze kennis te delen hebben we speciale train de trainer opleidingen ontwikkelt. Deze opleidingen zijn bedoeld voor Martial arts liefhebbers die al ervaring hebben in een andere martial arts stijl en hun kennis willen verbreden op het gebied van weapon based systeem of al een vorm van Filipino martial arts beoefenen.

Train de trainer opleidingen

Filipino Martial Arts bestaan uit verschillende disciplines. Dit maakt het een veelzijdige en complete vorm van martial arts. Daarom is het niet mogelijk om alles te behandelen in één opleiding en bieden we de opleidingen in de verschillende losse disciplines aan:

Train de trainer Eskrima

Een overkoepelende opleiding waarbij je leert wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van ieder wapen. Je ontwikkelt skills die je in verschillende situaties en afstanden kunt toepassen. Deze training is het perfecte startpunt als jij kennis wil opdoen van een weapon based system. Hier leer je de principes en vertaling tussen verschillende wapens en naar lege hand. Wapens zijn een instrument, een hulpmiddel om jezelf skills aan te leren. Wanneer je dit principe snapt kun je de technieken eenvoudig vertalen naar een ander wapen, maar ook naar lege hand. We behandelen ontwapeningen en locks en je ontdekt waarom Filipino Martial Arts de perfecte aanvulling zijn op andere Martial Arts stijlen. 

Pangamot

Filipijns straatvechten, het ongewapende gevecht, ook wel dirty boxing genoemd. Een zelfverdedigingssysteem waarbij je razendsnelle, straatgerichte combinaties traint. In de Filipijnen ook bekend als Panantukan of Silat.


Omdat ook hier wordt gedacht vanuit een wapen is er aandacht voor de principes en de vertaling naar andere wapens zoals mes en pocketstick. 


Mesopleiding

Het mes is een ontzettend snel en effectief wapen. De beste verdediging is dan ook om er van weg te lopen. En het gevecht uit de weg te gaan. Toch is de mesopleiding een opleiding die je niet wil missen. Je traint je alertheid en je ontwikkelt razendsnelle reflexen. Het is een veelzijdige opleiding waarbij je ontwapeningen, locks en drills leert toepassen in verschillende situaties. Het mes laat zich perfect vertalen naar alternatieve wapens, zoals een pocketstick, zaklamp of een mascara maar ook lege hand. 

Als je na het volgen van een basis opleiding verder wil kun je ervoor kiezen om een advanced opleiding te volgen, maar je kunt ook verder gaan met een van de andere discplines en is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de next step. Heb je interesse in het volgen van een van onze train de trainer opleidingen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken wat de mogelijkheden zijn en het beste bij je past. 

Geldt dit voor jou? 

 • Ben jij een ervaren Martial Artist
 • Geef jij misschien zelf les in Martial Arts
 • Wil je lesgeven in Filipino Martial Arts
 • Wil jij je martial arts skills verbreden 
 • Vind jij persoonlijke ontwikkeling belangrijk
 • Heb jij een passie in het trainen met wapens? 
 • Heb je geen tijd om naast je eigen stijl een andere martial arts stijl te oefenen?
 • Vind je het belangrijk om te blijven trainen, en dat stilstaan achteruit gaan betekent?

Dan zijn onze train de trainer opleidingen iets voor jou

Resultaat na het volgen van de opleidingen

 • Je verbreedt je persoonlijke skillsset met de principes van Filipino Martial Arts.
 • Je weet de principes van een wapen gerelateerde martial arts te vertalen naar een ongewapende martial arts vorm
 • Je hebt een stevige basis waarmee je verder kunt met Filipino Martial Arts- Je hebt kennis van het Doce Pares multistyle programma

Filipino Martial Arts zijn uniek omdat het een Weapon Based systeem is. Dit betekent dat je de technieken eerst leert uitvoeren met een wapen. Daarna leer je ze vertalen naar lege hand. Dit in tegenstelling tot de meeste andere vechtsporten waar je begint je met lege hand en in een later stadium technieken leert met een wapen. 


De stokken zijn een verlengstuk van de handen en armen. Door te trainen met een wapen verbeter je je oog - hand coördinatie, je snelheid en je body movement. 

Ervaringen

Wat anderen zeggen over onze opleidingen

Ik heb de train de trainer eskrima gevolgd bij MATCH. Deze opleiding is op locatie, maar ook online te volgen. Ik heb vanwege mijn werk en afstand voor het laatste gekozen. Ik kan alleen maar vol lof zijn. Voordat ik startte heb ik telefonisch contact gehad met Marcel en Esther. Hun enthousiasme sloeg direct over op mij en heeft mij dus erg gemotiveerd. De online lessen zijn gedetailleerd en gestructureerd. Er zit een rode lijn in alle lessen van bijvoorbeeld stok, naar dubbelstok, espada y daga en naar empty hand.

De lessen worden geleidelijk aangeboden, zodat je je goed kan richten op bepaalde onderdelen en daarvoor de tijd kan nemen. Ik heb filmpjes van mijn ontwikkeling gestuurd en kreeg daar feedback op. Marcel en Esther hebben zelf ook filmpjes opgenomen om het voor te doen en uitleg te geven. Daarnaast is er ook nog een Q&A, waar ik en andere (oud) deelnemers aan deel hebben genomen. Op deze manier kon je lessen bespreken en bijvoorbeeld ook waar je tegen aanliep. Ik ben er trots op dat ik het heb afgerond en erg dankbaar hoe Marcel en Esther mij begeleidt hebben. Ik denk ook dat het enthousiasme van mij en van hen een versterkende werking had op elkaar. Het smaakt ook naar meer

Martijn van Oostrum

Deelnemer train de trainer eskrima

Zoals vele andere ben ik begonnen met Judo in 1989. De daarop volgende jaren heb ik nog diverse andere vechtsporten beoefend zoals Jiujitsu en o.a. Hapkido.

Toen ik het advies van de arts kreeg om geen contactsport meer te doen door een chronische slijmvlies ziekte. Stortte mijn wereld even in… moest ik echt mijn passie die ik al meer dan 30 jaar heb zomaar opgeven?


NU heb ik een Sportschool, geef ik les en train ik meer dan ooit tevoren!! Het bewegen houd mijn gewrichten soepel en mijn spieren sterk. Ik heb plezier in het sporten en voel me top! Ik zou bijna zeggen “It’s Amazing ”! Daarbij is het trainen met stokken enzo gewoon supergaaf! Iedereen kan een actieheld worden.. 


Dit was nooit gebeurd zonder de bijzondere inzet van mijn huidige mentor en hoofd vertegenwoordiger van het Doce Pares Eskrima Nederland, Master Marcel van Dongen, die niet alleen een groot voorbeeld is in deze stijl maar ook als mens een geweldige persoonlijkheid heeft!

Sofian Stoffels

Deelnemer train de trainer eskrima, knife en pangamot - INSTRUCTEUR MATCH Dongen

Het is alweer even geleden, maar in 2021 kwam ik in contact met MATCH omdat ik me meer wilde verdiepen in FMA. Gebeld met Marcel, onze ideeën over JKD en andere martial arts uitgewisseld en ik was enthousiast.


Van mensen om me heen had ik ook al gehoord dat ik wel goed zou zitten bij hem.


Zodoende halverwege het jaar daar begonnen met de "Basic Pangamot Instructor" opleiding! Op zondagen in alle vroegte naar Waalwijk om in een klein zaaltje te trainen met een club toffe mensen.


Ik ben onwijs blij daaraan mee gedaan te hebben! Dank aan Marcel, en mijn vaste trainingspartner gedurende de opleiding 

Pim van Die

Deelnemer train de trainer pangamot