Eskrima Competitie

Sportief Vechten met Passie

Welkom bij WEKAF Nederland, waar sport en passie samenkomen! Als Nederlandse vertegenwoordiger van de WEKAF, de World Eskrima Kali Arnis Federation zetten wij ons in om de verspreiding en promotie van Eskrima, Kali en Arnis wereldwijd te bevorderen. Hiervoor organiseren wij competities en evenementen om de beoefening van de vechtsporten te stimuleren 

Sayaw

Dit is een loopvorm met een wapen, waarin je een gevecht nabootst tegen een of meerdere tegenstanders. Hierbij wordt gekeken naar, bodymovement, vaardigheden met je wapen, uitvoering en uitstraling.

Padded Knife en stick

Padded knife is een mesgevecht, waarbij het principe van one hit one score wordt gehanteerd. Afstand, snelheid en reflexen vormen hierbij een essentieel onderdeel. Het grote verschil tussen Padded stick en padded knife is de lengte van het wapen. Met stok, zijn de slagen krachtiger en is het belangrijk om te blokken. Een mes is razendsnel bij bijna niet te blokken. Dus is het belang van bewegen enorm groot.

Live and double stick

Bij dit onderdeel vechten de deelnemers 3 rondes van 1 minuut. De jury bepaald op basis van deze 3 explosieve en conditioneel zware rondes wie de winnaar is. De snelheid en dynamiek van de slagen zijn fantastisch om te zien.

Team sparring

Het afsluitende team gevecht waarbij 4 Nederlandse vechters tegen een Duits team vochten was helemaal een spektakel om te zien. Iedereen mocht 1 minuut vol er tegenaan gaan, waarbij geen pauze was. Het was een sportieve en geweldige wedstrijd waar respect naar elkaar de bovenhand had.

Neem contact op voor meer informatie

Check out our latest posts:

Nieuws, WEKAF

Nederlands kampioenschappen

Wat een vet weekend hebben we achter de rug op het Open Lees verder >>

Nederlands kampioenschappen

Events, Seminar, Train de trainer, WEKAF

Don’t miss our training week

Dutch text english text Mis onze training week nietDe Europese kampioenschappen zijn Lees verder >>

Don’t miss our training week

MATCH waalwijk

Zuiderspoorstraat 7, Enschede 

Copyright 2023, MATCH - Disclaimer